Tijdens een interview met Annie Geeraerts maakt de reporter van Dag Allemaal de opmerking dat we de actrice tegenwoordig niet meer op premières zien.

“Sinds ik gevallen ben, loop ik met een rollator”, gaat de actrice van start. “En ik ben te fier om daarmee naar het theater te gaan. Om die reden heb ik ook mijn abonnement op de opera opgezegd. Ik zag er tegenop om voor een volle zaal als een kreupele de trappen op te gaan, dat frustreerde mij enorm. Bovendien kon Paul – die met zijn rug sukkelt – toch al een tijdje niet meer met me mee. Naar het theater ging ik nog wel, zij het met de taxi in plaats van de tram, maar ook dat lukt nog amper. Ik heb nu nog een paar maanden voor het nieuwe theaterseizoen begint, en ik ga proberen om weer zonder rollator te leren stappen.”

Nochtans maakte niemand uit haar omgeving een probleem van het feit dat Annie wandelassistentie nodig had. “De eerste keer dat ik met mijn rollator op de set van ‘Familie’ kwam, zei iedereen: ‘Amai Annie, da’s schoon!’ Niemand maakte daar een probleem van. En ik kon tenminste zelf stappen, terwijl ik daarvóór door twee of drie mensen ondersteund moest worden als ik trappen deed. Dan ben ik nu weer een stuk zelfstandiger.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.