Een veel voorkomende kritiek op muziekprogramma’s de dag van vandaag is dat het steeds dezelfde grote namen zijn die terugkomen. Denk maar aan de line-up van Zomerhit of Tien Om Te Zien.

“Er zijn er destijds veel groot geworden in ‘Tien Om Te Zien’, samen met gevestigde namen als Steeno of Kaëll. Maar ja, in die nieuwe versie van ‘Tien Om Te Zien’ kan je nu eenmaal niet iedereen een plaats geven”, gaat Patrick Onzia van start in Dag Allemaal. “Of me dat frustreert? Dat haalt toch niets uit. Ik heb m’n werk en ben liever gelukkig dan dat ik bitter rondloop. Dat hebben de fans ook liever, denk ik soms als ik m’n collega’s hoor klagen. Met negativiteit los je niets op.”

Al ontkent Patrick niet dat televisie belangrijk is voor een artiest omdat het bepaalde deuren kan openen en je het publiek beter kan bereiken. “Natuurlijk hoop ik nog altijd op die ene, tijdloze hit. Iets als ‘Zeven anjers, zeven rozen’ van Willy Sommers of ‘Ik ben zo eenzaam zonder jou’ van Will Tura. Iets waarvoor ze me zullen herinneren als ik er niet meer ben. Ik zal alleszins platen blijven uitbrengen zo lang het kan, ik geef niet op.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.