In Primo lezen we dat Herman Verbruggen binnenkort in het theater te zien zal zijn met zijn zaalshow KraM.

“Ik werd een tijdje geleden uitgenodigd voor een podcast-opname met publiek door Fokke van der Meulen van café The Joker”, gaat Herman van start. “Het ging over ‘De Kampioenen’, de strip ‘Vertongen & Co’ en over hoe Mark een invloed heeft gehad op mijn leven. Ik voelde me goed op dat podium en het publiek lachte de hele tijd. Na de opname zei Fokke dat ik er dringend iets mee moest doen. Hij stelde me voor om eens na te denken over een theatervoorstelling. Die vraag kwam op het juiste moment en ik ben ermee aan de slag gegaan.”

Volgens Herman zijn veel mensen benieuwd naar de achtergrond van F.C. De Kampioenen én is het leven van de acteur natuurlijk erg beïnvloed door zijn rol als Mark Vertongen. “Dat levert zeer interessante en geestige situaties op. Een inspirerende vraag voor de voorstelling was bijvoorbeeld: is Mark Vertongen sympathiek geworden omdat Herman Verbruggen hem gecreëerd heeft of is Herman Verbruggen sympathiek geworden omdat hij Mark Vertongen heeft gespeeld?” 

We komen het dit najaar ongetwijfeld te weten!

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.