Sven De Ridder en Kristel Verbeke benadrukken in Dag Allemaal dat het belangrijk is om in drukke periodes ook tijd te maken voor vakantie. 

Zo herinnert Sven zich nog dat hij nooit echt nood had aan vakantie tot hij in 2009 last kreeg van paniekaanvallen. Ook Kristel bevestigd dat ze tijdens de drukke periode bij K3 af en toe nood had aan quality-time met haar gezin, zonder herkend te worden.

Wanneer de reporter vraagt of het tweetal consumententips heeft, geeft Kristel aan dat er één grote valkuil is. “Als je je vakantiebudget bepaalt, vergeet dan niet dat je ook ter plekke veel opdoet: parkeerkosten, vervoer ter plekke, uiteten gaan… Als je dat vooraf niet budgetteert, blijf je met een financiële kater achter. Soms is een pakketreis goedkoper, maar soms ook niet, en dan huur je beter zelf een appartementje.”

Sven is dan weer eerder van de oude stempel. “Ik ben klant bij een ongelooflijk reisbureau, waar een lieve mevrouw die mij al jaren kent voor mij een reis uitstippelt op maat van mijn budget. Ik ben niet zo’n fan van zelf vliegtuigtickets boeken. Ik heb de indruk dat als je een paar uur later weer gaat kijken op die site, de vliegtickets of hotelkamers duurder geworden zijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.