Hoewel Jan Smit al enige tijd zijn schaapjes op het droge heeft, vindt hij het toch belangrijk om zijn kinderen de waarde van geld aan te leren, zo kunnen we afleiden uit een artikel in Primo.

“Onze kinderen zijn zich heel bewust van het feit dat het geld niet zomaar komt aanwaaien”, gaat de zanger van start. “De jongste doet de afwas in een restaurant op de dijk in Volendam en de oudste staat vier dagen in de cafetaria van de tennisclub. Dus ze werken voor hun geld. Dat moet ook, want ze komen altijd te kort.”

De zanger staat er dan ook op dat zijn kinderen bijklussen. “Ik kreeg destijds vijf euro zakgeld en voor de rest wist ik tot mijn zestiende niet wat ik verdiende. Onze kinderen groeien op in meer weelde dan ik zelf had destijds, maar dat kan ik hen niet kwalijk nemen. Dat is nu eenmaal zo. Ik ben er echter zeker van dat ze perfect in staat zijn om later hun eigen boontjes te doppen. Dat heb ik zelf ook gedaan. Ik heb een goed leven, maar daar heb ik zelf keihard voor gewerkt. Ik hoef er niemand voor te bedanken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.