Hoewel Fred Van Kuyk officieel op pensioen is, ziet de acteur een comeback voor een kleiner rolletje nog wel zitten, zo verklapt hij in Primo.

Wanneer de reporter vraagt hoe Fred terugkijkt op zijn carrière, geeft hij aan dat hij alleen maar met een goed gevoel kan terugblikken. “Alleen is ze sneller voorbijgegaan dan ik wou”, geeft hij toe. “Op het moment dat je ’t zo druk hebt, geniet je er niet genoeg van. Je holt van het ene naar het andere. Dat was vrij belastend, maar als je jong bent, wil je veel. Ik heb altijd met veel plezier mijn job uitgeoefend. Spijtig dat het nu voorbij is.”

De jongere generatie kent de acteur voornamelijk van zijn rol als Opa Fonkel uit Mega Mindy, een rol waar de acteur erg van genoten heeft. “Ook al werd er in die periode aan een sneltempo gewerkt. Het kwam redelijk industrieel over, als ik het zo mag zeggen. We hadden veel opnames op korte tijd en dat was lang geleden anders. Toen werd er nog lang en intens gerepeteerd. Tegenwoordig krijg je op zondag je tekst en één week later is de eerste draaidag of ga je in première. Toch heb ik Opa Fonkel zijn eigen vorm en kleur kunnen geven.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.