Bart Herman is helemaal terug en dit laat hij dat ook maar wat graag weten met zijn nieuwe single ‘I’m back’.

“Weet je waar ik de inspiratie kreeg voor ‘I’m Back’?”, gaat de zanger van start in Primo. “In de auto. Toen ik ‘Texas Hold ‘Em’ van Beyoncé hoorde, dacht ik: ‘Ja, dat is het!’ Country! Terug naar de roots. Op een paar minuten had ik de structuur voor mijn liedje klaar. Ik zette het op Facebook en kreeg meteen veel positieve reacties. Ik dacht er nog even aan om het te vertalen naar het Nederlands, maar in het Engels klopt het echt.”

Wanneer de reporter vraagt of de zanger ook als een echte cowboy leeft, geeft Bart aan dat hij misschien als een Vlaams aangepaste cowboy door het leven gaat. “Ik hou wel van de cowboystijl. Van mijn vijftiende tot mijn 30ste heb ik alleen maar country gespeeld en gezongen. Eerst met The Bandana Band, dan met White Line Fever, met Bart, Rock and Billy, en met Marty Townsend. Country is altijd mijn genre geweest. In 1985 heb ik trouwens België vertegenwoordigd op het Eurovisiesongfestival voor de countrymuziek met mijn groep White Line Fever. De Euro Country Music Masters heette dat festival.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.