Met Café Congé had Cath Luyten opnieuw een praatprogramma beet, zij mocht de eerste week presenteren.

Wanneer de reporter van Humo vraagt wie de ideale gast aan haar talkshowtafel is, geeft de presentatrice aan dat ze dan het liefst alleen maar mensen zou uitnodigen die ze niet kent. “Ik heb vooraf niet te horen gekregen wie er komt, ik heb me niet voorbereid, en de talkshow gaat live”, gaat ze van start.

“Waarom? Omdat dat het dichtst benadert wie ik ben: iemand die graag impromptu verhalen sprokkelt, op basis van toeval en nieuwsgierigheid.”

De presentatrice geeft aan van nature uit erg nieuwsgierig te zijn naar ongewone verhalen. “Ik ben een fervente gebruiker van de Kennedyfietstunnel, die mythische gang onder de Schelde die me van Antwerpen naar ons huis in Burcht brengt, of omgekeerd. Nu, om in die tunnel te raken moet je eerst een liftje nemen. Daar passen maar zes mensen met hun fiets in, en dat is telkens weer een spelletje tetris op hoog niveau. Dan sta je daar met vijf andere mensen die je nog nooit hebt ontmoet, en begint het grote sociale experiment. Wie praat, wie zwijgt? Wie houdt het bij een opmerking over het weer, wie deelt meteen z’n levensverhaal? Héérlijk vind ik dat.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.