Hoewel door de opkomst van sociale media steeds meer onderwerpen bespreekbaar zijn geworden, blijven er helaas toch nog een aantal taboes over waar amper over gesproken wordt.

Dat mocht ook Roel Vanderstukken ondervinden toen hij besloot een vasectomie te laten uitvoeren zodat zijn vriendin Anne-Sophie Balsing kon stoppen met de pil.

“Die kleine ingreep voor mij verdwijnt in het niets tegenover jarenlang die rommel moeten slikken”, gaat de acteur van start. “Elke dag een portie hormonen: het is bewezen dat dat niet onschuldig is. Volgens sommige artsen kan het zelfs de kans op tumoren vergroten. Dat wil ik mijn vrouw absoluut besparen.”

In Dag Allemaal lezen we dat Roel in zijn opzet geslaagd is om dit taboe ietwat te doorbreken. “Een aantal vrienden hebben mijn voorbeeld gevolgd. Of ze kwamen op z’n minst nieuwsgierig polsen, om de laatste twijfels weg te nemen. Er zijn ook weinig argumenten om het niet te doen. De ingreep stelt niks voor. Bij mij was het zo gepiept en een ice-pack deed wonderen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.