In 1994 speelde de film ‘Max’ voor het eerst in de Vlaamse bioscoopzalen. Jacques Vermeire kroop in de huid van de legendarische Max de Keukeleire en maakte de film tot een gigantisch succes. Zelfs de bijhorende single ‘Max’ werd een enorme hit. Wanneer de reporter van Story vraagt waarom de Jacques dit nummer zelden of nooit heeft gezongen, geeft de komiek aan dat hij geen zanger is.

“Ik had het nummer gewoon opgenomen voor de film”, legt Jacques uit. “Bovendien had ik ook geen tijd om naar muziekprogramma’s of feesttenten te trekken, want mijn agenda zat eivol. Het was echt het toppunt van mijn carrière: F.C. De Kampioenen, De Drie Wijzen, mijn zaalshows, actes de présence in discotheken… Ik werkte elke dag, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Dat kon ook allemaal, want ik was alleen. Bovendien had ik geen concurrentie. Gaston en Leo traden niet meer op en Urbanus zat vooral in Nederland.”

Jacques vertelt dat hij ook voor de helft producent was van de film ‘Max’. “Het kon allemaal niet op. Officieel kwamen er meer dan 700.000 betalende bezoekers kijken, maar het zijn er ongetwijfeld veel meer geweest. Met één filmbobijn deden ze soms twee zalen. Ik heb er dus goed aan verdiend. Er was zelfs vraag om een tweede film te maken, maar dat durfde ik niet.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.