In Dag Allemaal lezen we dat alsmaar meer bekende Vlamingen hun bekendheid gebruiken om bepaalde taboes te doorbreken. Zo wil Tine Embrechts met haar programma ‘Menopauzia’, de menopauze bespreekbaar maken en vertelt radiostem Raf Van Brussel openlijk over zijn leven met een stoma.

In 2015 besloot Bill Barberis om de problematiek rond psychoses in het licht te zetten. Dit deed hij door zijn schouders te zetten onder het project ‘Doe Eens Goed Gek’.

“Ik doe mee aan de bewustwordingscampagne omdat ik voel dat we te vaak met vooroordelen, gevoed door angst en onwetendheid, naar onze omgeving en de wereld om ons heen kijken”, gaat de acteur van start. “Door psychosegevoeligheid bespreekbaar te maken, kunnen we gezamenlijk het heersende taboe doorbreken.” Een initiatief dat zeker zijn nut heeft, want volgens onderzoek zouden 1 op 30 Vlamingen minstens één keer in hun leven antipsychotica voorgeschreven krijgen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.