In een interview met Dag Allemaal geeft Cath Luyten aan dat ze beseft dat ze in de tweede helft van haar leven zit. Wanneer de reporter aanhaalt dat het cliché wil dat het voor vrouwen in de media moeilijk wordt eens ze de 40 voorbij zijn, geeft ze aan dat ze daar niet in gelooft. 

“Intussen ben ik al twintig jaar op het scherm en is er een nieuwe generatie kijkers opgestaan”, gaat het tv-gezicht van start. “Ik snap dat een zender maar plaats heeft voor een beperkt aantal gezichten en dat je op een bepaald moment niet (meer) in het plaatje past. Je kan je daar druk over maken, maar gelukkig ben ik niet dat type. Het kwam me trouwens niet zo slecht uit, want met Jools’ geboorte had ik zelf gekozen voor een kalmere periode. Ik wou geen kind om het door een nanny te laten opvoeden.”

Ondertussen is Cath er terug helemaal klaar voor om haar stempel op het televisielandschap te drukken. “Sinds 1 januari ben ik niet meer exclusief verbonden aan De Mensen, wat me veel vrijheid geeft. Veel mensen weten dat niet eens. Toen ik het in mei toch eens liet vallen achter de schermen bij ‘De Tafel Van Gert’, kreeg ik een dag later al telefoon of ik ‘Café Congé’ wou doen. Het komt vaak uit onverwachte hoek, en als je iets te hard wilt of er te hard voor lobbyt, komt het dikwijls net níet.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.