Voor ‘Kalm Waes’ ging Tom Waes op zoek naar mentale rust. Niet eenvoudig aangezien de presentator wel op adrenaline lijkt te leven.

“Tuurlijk moeten er dingen gebeuren, ik hou van actie” gaat Tom van start in Dag Allemaal. “Maar ik moet eerlijk zeggen: tot op vandaag heb ik nog altijd iets aan ‘Kalm Waes’. Ik maak bewust tijd voor mezelf. De tools die de experts mij aangereikt hebben, gebruik ik echt. Geen groepsknuffelsessies uiteraard. Dat was vooral plezant op tv, maar dat past niet echt bij mij. Die meditaties ben ik wel blijven doen, een kwartier of twintig minuten is al voldoende. Ik hoop dat de mensen thuis daar ook iets aan gaan hebben.”

De presentator geeft aan dat hij de voorbije jaren veel negatieve stress heeft gehad en dat hij zich zelfs moest behoeden voor een burn-out. “Dat komt aan bod in een van de afleveringen, en ze tonen mij hoe ik dat kan kanaliseren, hoe je kan presteren, productief kan zijn én toch niet over je grenzen gaan. Het is niet de bedoeling dat je je gaat terugtrekken uit de maatschappij, maar wél dat je gezond blijft en niet tegen een burn-out gaat aanschuren zoals ik heb meegemaakt. Een tool die mij heel hard heeft geholpen is: het belangrijke van het onbelangrijke scheiden. Ik ben er nog niet, maar ik ben op de goede weg.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.