In het programma ‘Jani & James Doen Het Zelf’ ondervinden Jani Kazaltzis en James Cooke aan den lijve hoe zwaar sommige jobs wel niet kunnen zijn.

Wanneer de reporter van Dag Allemaal vraagt welk beroep hen het meest is bijgebleven, geeft Jani aan dat de workload van de frituur hem is bijgebleven. “Dat was erg pittig”, gaat hij van start. “Je begint ’s middags om 12 uur en je bent klaar om elf uur ’s avonds. Frieten bakken, de kassa doen, vleesjes klaarleggen, ineens staat er een hele rij te wachten en je moet zoveel doen op vijf minuten.”

Het tv-gezicht verklapt dat er toen best wat werd afgekibbeld tussen de twee presentatoren. “Als je in een stresssituatie zit met een goede vriend, dan houd je minder je mond tegen elkaar. Achteraf konden we erom lachen: ‘Hebben wij nu écht ruzie gemaakt over mayonaise?’”

Ook de zorgsector liet een diepe indruk na op het tweetal. “Daar vulden wij elkaar heel goed aan. James kan uitstekend overweg met mensen met een beperking – fysiek of mentaal. Hij hoeft daar geen drempel voor te overwinnen. Die verbinding gaat bij hem heel spontaan. Zelf heb ik meer de neiging om eerst de kat uit de boom te kijken. Door te zien hoe James met zo iemand omgaat, was ik ook meer op mijn gemak. En dan kwamen de mooie momenten, de diepe gesprekken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.