In 2001 zei Rob Van Oudenhoven dat hij de meest onzekere mens op aarde was. “Ik kan piekeren tot ik erbij neerval. Ik ben nooit tevreden met wat ik gemaakt heb.”

In Primo verklapt het tv-gezicht dat dit altijd zo geweest is. “Je wil verder werken tot je denkt dat het in orde is. Het heeft ook te maken met perfectionisme. Zelfs over één mop die ik aan het schrijven ben, kan ik een hele nacht piekeren tot het juist zit.”

Als kunstenaar lijkt Rob hier gelukkig op een gezondere manier mee om te gaan. “Momenteel liggen in mijn atelier bijvoorbeeld 20 à 30 onafgewerkte werken. Die kan ik laten liggen tot ik helemaal zeker weet hoe ik het wil. Er zijn zelfs werken bij die jaren in ’t zicht hebben gestaan tot ik eindelijk de sleutel vond om ze af te werken. Die onzekerheid is toch wat weg. Op de één of andere manier gaat me dat beter af dan als tv-maker. Ik ben iets zekerder van mezelf en kan makkelijker zeggen ‘Ja, dat is goed.’”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.