Rob Vanoudenhoven heeft zich na zijn tv-carrière volledig toegelegd op zijn kunst. Een erg succesvolle overstap zo blijkt want de kritieken op zijn werken zijn erg positief, zo lezen we in Primo.

“Los daarvan zou ik er toch mee doorgaan”, gaat Rob van start. “Ik heb altijd kunst gemaakt. Vroeger tussen de soep en de patatten. Ik heb altijd getekend en geschilderd of me creatief beziggehouden. Omdat ik dat in mijn eentje kon doen zonder twintig voorafgaande vergaderingen.”

Rob verklapt dat hij tegenwoordig ook wat bijklust door “depannagewerk” voor tv te verrichten. “ik ben nu weer even aan het invallen voor ‘Blokken’ en daar beleef ik nog meer plezier aan dan vroeger omdat ik die mensen kan helpen. Ik ken dat team goed en da’s een toffe ploeg. Andere producties help ik soms ook uit de nood. Ik ben graag alleen bezig in mijn atelier, maar soms voel ik wel dat het weer tijd is om naar buiten te komen en iets anders te doen. Zo blijf je ook voeling houden met de maatschappij. Ik wil geen vereenzaamde kunstenaar worden die helemaal vervreemd van de wereld is. Die voeling voedt je kunst net.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.