Annelien en Stephanie Coorevits nemen deel aan ‘Celebrity klopjacht’, daar proberen de zusjes uit handen van professionele speurders te blijven. Hoewel het uiteraard een spel is en geen echte klopjacht, namen de zussen dit programma erg serieus. “The game was on!”

“Eén van onze grote voordelen was natuurlijk dat we elkaar door en door kennen”, gaat Annelien van start in Humo. “Als je zoiets met je zus doet, kun je vrijuit vloeken op elkaar. Met vrienden, zoals Pedro Elias en Rik Verheye, of collega’s, zoals Erik Van Looy en Olga Leyers, is dat toch anders.”

Opvallend, de zussen lijken erg goed te zijn in het omzeilen van de speurders. “We hebben gemerkt dat we hier goed in zijn. Verdácht goed. Naarmate de week vorderde, liep alles alleen maar vlotter – we hebben nooit van ons plan A hoeven af te wijken”, geeft Stephanie aan.

Al moet Annelien wel eerlijk toegeven dat ze in de eerste aflevering door het oog van de naald zijn gekropen. “Vanuit een oude NAVO-bunker onder de Kemmelberg zochten we het dichtstbijzijnde woonhuis. We hebben getwijfeld om de vrouw die voor ons opendeed te vragen of we haar gsm mochten gebruiken. Gelukkig hebben we dat niet gedaan: de speurders waren dat toestel aan het controleren.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.