Dieter Coppens en Kevin Van Den Bosch trokken voor hun programma er tien dagen op uit met De Goudvis. “Het begon als een klein avontuur, maar we hadden het een beetje onderschat”, geeft Dieter eerlijk toe.

De Goudvis is natuurlijk geen luxejacht. “Zeg maar gewoon: een vlot dat nét blijft drijven”, gaat Dieter lachend van start in Dag Allemaal. “Het moest een zelfgemaakt vaartuig zijn, dus ik had niet het idee dat ik een jacht zou kunnen bouwen. Al zag Kevin dat eerst anders, hij dacht dat ik héél handig was.”. Toen Kevin voor het eerst de houten bodem zag, geeft hij dan ook eerlijk toe dat hij dacht. “Dat is het niet, hé!”

Dieter had vanzelfsprekend ook enorm veel stress voor de vaartocht. “Het was ook de allereerste keer dat die boot in het water ging, er was geen tijd voor een test. Dus ja, ik ben met een klein hartje vertrokken. Er vaart wat rond op die verbindingsweg voor de professionele binnenvaart! Dat zijn serieuze schepen die veel deining veroorzaken. Als er zo een voorbijvaart, is het alle hens aan dek. En de eerste keer een sluis nemen… dan denk je: ‘Mijn god, waar zijn we aan begonnen?’ We passeerden er achttien, gelukkig zijn die sluiswachters behulpzaam. Ons stuur is dan ook nog kapotgegaan, een geknapte kabel. Dan wordt het kleine avontuur ineens een grote berg waar je over moet.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.