In Dag Allemaal lezen we dat Ex-Big Brother deelnemer Bart Van Opstal met 8.000 voorkeurstemmen een zitje in het parlement wist te bemachtigen.

Bart komt uit voor het Vlaams Belang, wanneer de reporter vraagt wat zijn collega-deelnemer Glenn Verhoeven, die openlijk homo en travestiet is, daarvan zou vinden geeft Bart aan dat veel mensen een fout beeld van de partij hebben. “Vlaams Belang is meegegaan met de tijd. Weinigen hebben trouwens zoveel gedaan voor de aanvaarding van lhbtq+ als wij van ‘Big Brother’. Toen we destijds werden uitgenodigd in de Red & Blue werden we onthaald als helden. Bij de exit van Glenn in het huis zei ik: ‘Niet wat je bent is belangrijk, maar wie.’”

Ook verklapt de ex-publiekslieveling dat hij nog steeds een uitstekend contact heeft met Katrijn, de moeder van zijn dochter. “En met Jeroen Denaeghel. Toen ik verkozen werd, heeft hij me gefeliciteerd. ‘Hoewel we totaal andere standpunten hebben’, zei hij erbij. Da’s een vriend. Als Jeroen ooit vastzit op de Eiffeltoren, laat ik alles vallen en rij ik meteen naar Parijs.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.