In Dag Allemaal lezen we dat het ondertussen al vijftig jaar geleden is toen de wegen van Jacques Vermeire en Luc Verschueren zich voor het eerst kruisten.

“In oktober 1974 was dat”, herinnert Jacques zich nog. “Ik had met m’n groep Kabiaar een optreden in zaal Volkslust in Bonheiden. We hadden Ivan Heylen geboekt, voor 14.500 Belgische frank, en wij zouden dan zijn voorprogramma doen.”

Dit sprak Luc erg aan en na een gesprek achteraf besloot de groep hem aan te stellen als manager. “Hij regelde een optreden in ‘Binnen en Buiten’, een tv-programma op zondagmiddag met Luc Appermont als presentator”, gaat Jacques verder. “De andere optredens die middag: de grote Nederlandse cabaretier Seth Gaaikema en zangeres Nicole Croisille, een Franse ster. Ik was ervan overtuigd: na vandaag ben ik wereldberoemd.”

Helaas kwam Jacques van een kale reis terug. “Ik stond de volgende dag te wachten op de trein om naar m’n werk te gaan, als aankoper bij Bayer. In de verwachting dat iedereen me zou herkennen. Maar er gebeurde niets.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.