In Dag Allemaal lezen we dat Frank Lammers het erg moeilijk heeft om rust te vinden. Volgens de Ferry-acteur moet het leven spannend en sensationeel blijven.

“Het leven is angstaanjagend kort. Bezig blijven is volstrekt noodzakelijk.”, gaat Frank van start. “Twee keer per week speel ik voetbal met Sjaak Swart (ex-voetballer van Ajax, nvdr). Hij is inmiddels 86, maar nog scherp in zijn hoofd én nog steeds een goeie voetballer. Bovendien kan hij zich nog altijd vreselijk druk maken. Er zijn studies die aantonen dat als je stopt met nadenken, dingen doen of je druk maken, je hersens gewoon achteruitgaan.”

Voor een burn-out heeft de acteur dan weer geen angst. “Volgens mij heeft dat vaak met eentonigheid en een verkeerde drijfveer te maken. Alles wat ik doe, doe ik vanuit een oprechte nieuwsgierigheid. Als je nieuwsgierig blijft, zal je niet snel uitgeblust raken. Daar ben ik van overtuigd. Pas op, ik stel me daar zeker niet boven, je weet niet altijd waar je grens ligt. Ik heb afgelopen jaar ook aan projecten gewerkt die wat moeizamer liepen, en dat vréét energie. Dan stap je daar best gewoon uit, want dáár zit de angel. Als je enkel dingen doet die je als prettig ervaart, is er volgens mij niks aan de hand.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.