In Dag Allemaal lezen we dat Anja Daems niet zo gehecht is aan materiële zaken. Voor de presentatrice is haar thuis waar haar familie is.

“Vroeger zou ik ‘waar mijn boeken staan’ hebben gezegd”, bedenkt ze zich. “Maar ook van papier ben ik stilaan afscheid aan het nemen, ik lees meer e-boeken. De schilderijen zijn gekocht door Fred. En dat beeld van Marilyn Monroe is een geschenk van mijn schoonouders. Zij hebben het met veel liefde aan Fred geschonken.”

Toch zou Anja van één voorwerp geen afscheid kunnen nemen. “Ik ben enorm gehecht aan mijn piano, die stond bij mijn ouders thuis. Toen ik naar hier verhuisde, wilde ik die nog niet direct meebrengen. Maar ik ging in Geel altijd aan die piano zitten. ‘Stel dat mijn ouders er niet meer zijn en het huis leeggemaakt wordt en die piano dan weg moet…’ Die gedachte vond ik ondraaglijk. Dus toen we verbouwd hadden, heb ik de piano naar Antwerpen laten overbrengen. Het stoeltje, destijds op maat gemaakt, is 40 jaar oud. Mijn mama heeft het altijd keigoed onderhouden, maar het stond hier een maand en er was al een scheur in het leer, door de katten. Papa heeft het gelukkig al gemaakt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.