Kevin De Bruyne en zijn partner Michèle Lacroix zetten zich in voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Deze organisatie zorgt ervoor dat gezinnen dichtbij kunnen overnachten als hun zieke kind in het ziekenhuis ligt.

“We doen al het mogelijke, met de tijd die we hebben”, gaat de voetballer van start in Story. “We hebben zelf ook een gezin. Maar toch is het voor ons belangrijk om andere mensen te helpen.”

Kevin gaf in het verleden al aan dat hij misschien wel een kampioen op het veld is, maar dat de echte kampioenen alle kinderen zijn die in het ziekenhuis moeten liggen.

“Ik sta ervan versteld welke veerkracht kinderen – en ouders van zieke kinderen – aan de dag kunnen leggen en heb hier enorm veel respect voor”, legt hij uit. “Competitief voetbal is een topsport, maar als kind ernstig ziek zijn of als ouder voor een ziek kind zorgen, dat is pas een heuse beproeving voor ouder en kind, zowel fysiek als mentaal.”

Om deze reden vindt de ster het belangrijk om deze organisatie in het daglicht te stellen en geeft hij maar wat graag steun aan de projecten die het fonds op poten zet.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.