TV-chef Wim Ballieu is de dag van vandaag erg populair bij onze Noorderburen, zo blijkt uit een interview in Primo, Wim is dan ook bijna dagelijks op tv te zien.

“Voor de Nederlanders hoop ik een beetje te kunnen bieden wat ‘Dagelijkse kost’ als tv-programma voor ons is”, gaat de chef van start. “De Nederlanders zien me zoals wij Giorgio Locatelli of Yotam Ottolenghi zien: als ’n exotische chef.”

Wim wordt dan ook regelmatig aangesproken in Nederland. “Onlangs verbleven mijn lief Nico, mijn ouders en ik een paar dagen in de Veluwe, in een hotel mét paardenhotel in Apeldoorn. Toen mijn moeder en ik een wandeling op onze paarden aan het maken waren door het natuurgebied, passeerde een jogger die riep: ‘Hey Ballenman!’”

Door de populariteit van zijn kookprogramma, krijgt Wim dan ook tal van aanvragen tot samenwerkingen. Zo zou de chef binnenkort zelfs samenzitten met de manager van Paul de Leeuw om samen een project op poten te zetten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.