Hoewel Erika Van Tielen er niet de hele dag aan loopt te denken, beseft de actrice dat het leven razendsnel voorbijgaat. “En sinds ik kinderen heb, nog honderd keer sneller”, geeft ze met een knipoog toe in Dag Allemaal.

Terugblikkend op haar eerste levenshelft, geeft Erika aan dat het leven loopt zoals het loopt en dat bepaalde keuzes je leven vormen. “Ik onthoud zeker de vele mooie reizen, zowel privé als voor m’n job zoals voor ‘Vlaanderen Vakantieland’. Ik heb stukken van de wereld bezocht die maar weinig mensen hebben gezien, véél bijzondere mensen mogen ontmoeten. En ik heb geleerd mijn plan te trekken. Verder ben ik tot het besef gekomen dat je op België veel kan aanmerken, maar niet dat het hier slecht leven is.”

Haar kinderen Finn en Rowen ziet de actrice dan weer als de mooiste toevoeging aan haar leven. “En daartussen heb ik ook nog een pluszoon van elf. Dat zorgt voor heel wat gedoe. Het is ook een andere fase die we beginnen. Loslaten. Het zijn geen kleintjes meer. Dat is boeiend en soms vermoeiend. Soms denk ik: doe mij toch maar weer de tijd van de pampers. Alleen dan misschien met wat meer slaap.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.