In Dag Allemaal lezen we in een openhartig interview hoe Jacotte Brokken al sinds de kleuterklas, gedurende haar hele schoolcarrière gepest werd. Iets wat tot op de dag van vandaag een diepe indruk heeft nagelaten bij de weervrouw. “Nog altijd stel ik me afwachtend op als ik nieuwe mensen leer kennen”, geeft ze aan.

Jacotte beseft dat haar pestkoppen van weleer vermoedelijk nu zelf kinderen hebben. “Ik hoop dat ze aan hun zonen en dochters meegeven dat het niet oké is om mensen buiten te sluiten om welke reden dan ook”, gaat ze van start. “Ze hoeven mij niet te contacteren – ik verwacht eerlijk gezegd ook niet dat ze dat zullen doen – maar ik wil dat ze hiermee aan de slag gaan. Dat ze er mee voor zorgen dat geen enkel kind dit soort vernederingen nog moet ondergaan.”

De weervrouw is al enige tijd in behandeling bij een psycholoog om met dit trauma te leren omgaan. “Ik heb veel dingen al een plaats kunnen geven, maar het is work in progress. Mijn pestverleden doet me nog steeds meer dan ik dacht en confronteert mij met wie ik was, wie ik nu ben en wie ik echt had kunnen zijn, namelijk iemand die luid en aanwezig is.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.