Elisabeth Lucie Baeten maakt haar opwachting als speurder in het nieuwe seizoen van The Masked Singer. Een droom die werkelijkheid werd, zo blijkt, aangezien het tv-gezicht een erg grote fan is van het programma.

Al geeft presentator Jens Dendoncker wel meteen aan dat Elisabeth Lucie niet bepaald de beste speurder is. “Daar zou hij weleens gelijk in kunnen hebben”, gaat ze lachend van start in Dag Allemaal. “Oké, andere speurders waren iets beter dan ik. Maar ik heb me vooral geamuseerd. Misschien was ik iets te hard aan het genieten van de optredens in plaats van te ontmaskeren.”

Toch blijkt de speurder een speciale techniek te hebben. “Thuis doe ik altijd mijn ogen dicht, want ik raak soms verward door al die verschillende indrukken tegelijk”, legt ze uit. “Dus probeer ik te focussen op één element. Maar op televisie ziet dat er niet uit, hé, als je de hele tijd met je ogen dicht zit. Wat ook nuttig kan zijn: in de filmpjes letten op de stem, ook al is die vervormd. Hoor ik daar een accentje of een kenmerkende manier van spreken? Wat mij soms ook hielp, was letten op hoe die personages zich gedragen tijdens het gesprek met Jens. Soms verraden ze zich door één kleine beweging.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.