Dat Jacky Lafon onlosmakelijk verbonden is met haar legendarische personage ‘Zatte Rita’, daar heeft de actrice zich al lang bij neergelegd. Het is dan ook geen verrassing dat fans tot op de dag van vandaag zitten te wachten op een terugkeer van Jacky in ‘Familie’.

“Ik word er elke dag over aangesproken”, gaat de actrice van start in TV Familie. “Door kijkers, maar ook door figuranten en zelfs de allochtone gemeenschap. ‘Komt Rita niet terug?’ Maar dat kan of mag ik niet beslissen. Zelf zou ik het wel zien zitten. Maar eerlijk? Ik denk niet dat het nog gaat gebeuren.”

Jacky geeft aan dat ze er nooit spijt van heeft gehad dat ze in 2014 na 23 gestopt is bij de serie. “Het was toen noodzakelijk dat mijn gezondheid even voorrang kreeg voor een ingreep. Mijn rol stelde ook niet zoveel meer voor, Rita moest alleen nog maar poetsen. Mij werd destijds verzekerd dat de deur altijd open stond. ‘Als je het mist, geef dan een seintje en Rita komt terug’, werd mij verzekerd. Ik heb de producer later tot twee keer toe een bericht gestuurd maar ik heb nooit antwoord gekregen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.