Jo De Meyere stopt omwille van fysieke pijn definitief met acteren, zo maakt hij bekend in Primo. Hiermee verliest Vlaanderen één van zijn meest gevierde en ervaren acteurs aller tijden.

De Meyere kan dan ook terugblikken op een prachtige carrière van maar liefst 60 jaar. “Het eerste stuk waarin ik als beroepsacteur stond was ‘Maria Stuart’ van Schiller in het Nederlands Toneel Gent”, gaat de levende legende trots van start. “Soms speelde ik vijf à zes rollen per seizoen. Dag en nacht heb ik gespeeld! Ik was in 27 televisieseries en in zes films te zien. Ik heb in totaal 152 rollen gespeeld. Allemaal verschillende personages. Meer dan 7.000 voorstellingen.”

Daar houden de indrukwekkende mijlpalen echter nog lang niet op. “Ik heb in mijn carrière ongeveer 250 interviews gegeven. Ik heb die knipsels nog allemaal bewaard. 58 keer heb ik op de cover gestaan van weekbladen. Ik heb 22 prijzen en onderscheidingen gekregen waarvan de Lifetime Achievement Award van de Vlaamse Televisie Academie en de Life Time Achievement Award van het Filmfestival van Oostende de belangrijkste zijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.