William Boeva schittert als verrader in het populaire VTM-programma De Verraders.

In het verleden gaf de komiek al kritiek op de manier waarop mensen met een beperking aan bod komen. Volgens hem zouden deze enkel als decor dienen. Daarom doet het William erg veel plezier dat hij dit keer een centrale rol speelt in een programma.

“Ik vind het cool dat ze mij gekozen hebben als verrader”, gaat William van start in Dag Allemaal. “Het opent perspectieven, ik gebruik dat ook in mijn rol als verrader. Je weet dat mensen op een bepaalde manier naar je kijken door je uiterlijk. Zoals Annelien Coorevits zei: ‘Ik ben ex-Miss België en mensen onderschatten mij makkelijk daardoor.’ Dat gevoel ken ik. Als mensen me zien, denken ze vaak: ‘Och, een schattig, lief ventje’. Dat is soms zo, maar soms ook niet. Het is een uitdaging om te tonen dat we alles kunnen spelen.”

William geeft aan dat hij de dankbaarheid van andere mensen met een beperking voelt, al geeft hij wel aan dat het nog steeds een gevoelig thema blijft. “Het is niet zo dat wij geen deel van de maatschappij zijn of mogen zijn. Maar die reflex zit zo ingebakken in ons systeem omdat wij er een bepaald beeld van hebben. Dat remt af, waardoor mensen met een beperking niet hun volle potentieel benutten.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.