Dorian Liveyns is een heuse Lord of the Rings fan, zo valt te lezen in Dag Allemaal. De echtgenoot van James Cooke was dan ook erg tevreden dat Komen Eten bij hen langskwam. Dat gaf Dorian namelijk een excuus om het zwaard uit de film, zijn absolute pronkstuk, boven te halen.

“Acht jaar was ik toen de eerste film uitkwam en ik was meteen verkocht”, gaat Dorian van start. “Eens de trilogie uitkwam op dvd, hebben mijn broer en ik ze verslonden.”

Bijgevolg is de man van James alles beginnen verzamelen over de reeks en bestaat zijn collectie uit meer dan 100 stuks. “Als er lezers zijn die een mooi stuk hebben liggen en er vanaf willen, stuur mij een privébericht op Instagram. Je zou mij er heel blij mee maken!”

Toch is deze collectie relatief bescheiden begonnen. “Vier jaar geleden had ik, buiten een paar boeken en posters, weinig spullen van mijn favoriete films. Tot ik tijdens corona puzzels van ‘Lord of the Rings’ begon te leggen. Ik schuimde tweedehandssites af en dan reed ik eens naar zee of naar Nederland om een ‘LOTR’-puzzel op te halen. Ik ontdekte dat er meer spelattributen waren, is mijn hobby ontspoord. Monopoly, spelkaarten… Ik koop uitsluitend de originele replica’s. Ieder zijn zin, maar ik hoef geen brooddozen van de films, ik zoek speciale items.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.