In een hartverscheurende bekentenis in Dag Allemaal onthult Brecht De Geyter, bekend van ‘Blind Getrouwd’, de donkere kanten van zijn tienerjaren. 

Ondanks zijn luchtige verschijning op tv, kampte Brecht met een verstikkende onzekerheid die hem deed toevlucht nemen tot emo-eten, waardoor zijn gewicht piekte op 94 kilo. Zijn gevecht met de kilo’s was meer dan een fysieke strijd; het was een gevecht met zijn identiteit en zelfacceptatie, verborgen achter een lach. Nu, jaren later, kan Brecht eindelijk zichzelf zijn, maar de schaduwen van het verleden loeren soms nog om de hoek. Hij vond troost en acceptatie op de universiteit, waar hij de moed vond om zich te outen en op een buitenlands avontuur in India nieuwe levenslust opdeed. 

Zijn getuigenis is nu een baken van hoop voor iedereen die worstelt met gewicht en zelfacceptatie. “Fake it till you make it” past niet bij Brecht; hij pleit voor echtheid in elke vezel van het leven.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.