Lieve Blancquaert is ontzettend trots op haar kinderen. Ze zijn volop hun weg aan het zoeken in het leven en maken hun eigen dromen waar.

Dat verzacht het ouder worden voor Lieve ook wel een beetje. Zij heeft helemaal geen problemen met ouder worden en voelt ook niet de behoefte om daar heel vaak over te klagen.

“Zolang je gezond blijft en je geen persoonlijke drama’s overvallen, is daar toch geen reden toe? Het is toch maar een getal? Als ik zie wat ik allemaal nog kan doen, welke mogelijkheden ik heb en hoe mijn lichaam me niet in de steek laat, kan ik toch enkel maar blij en gelukkig zijn? Ik word kriegelig van mensen die al in elkaar krimpen wanneer je naar hun leeftijd vraagt”, zucht ze in Story.

De fotografe probeert zich te verzetten tegen alle negativiteit rond ouder worden. Ze neemt het ouder worden er met plezier bij in het leven.

“Die doemdenkers nemen mij het plezier af van het ouder worden. Je kan pas klagen als je echt problemen hebt. Maar ik besef wel dat ik al enorm veel geluk heb gehad in mijn leven. Elk jaar dat erbij komt, is een cadeau.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.