‘Het Smelt’ is momenteel te zien in de bioscoop en is een verfilming van het boek van Lize Spit. De regie is gedaan door actrice Veerle Baetens en in de film zien we ook heel wat jonge acteurs.

Er moesten ook enkele intieme scènes worden gespeeld met die jonge acteurs. En dat is toch iets waar je niet licht over kan gaan.

“Dat vraagt veel voorbereiding, maar nog meer vertrouwen. Een soort van familiegevoel, een warm nest. Dat gaat van praktische dingen zoals zorgen dat ze het niet te koud of te warm hebben, op tijd eten en drinken tot de nodige psychologische zorg. Actrice Rosa Marchant had ook een oortje in, waardoor ik haar een heel ander verhaal vertelde dan wat er volgens het script aan het gebeuren was. We waren continu in nauw overleg met de jonge acteurs, maar ook een psycholoog gespecialiseerd in trauma”, verklaart Veerle in Primo.

De groep kinderen die de scène moesten spelen zijn ook in het echte leven vrienden en dat helpt bij het spelen van de scènes.

“We hebben veel weekends samen doorgebracht, waarbij we ook veel hebben gepraat. En de nazorg is belangrijk wanneer je een film als ‘Het Smelt’ maakt. We houden nog steeds contact met elkaar.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.