Volgens Pol Goossen mag er wel eens wat veranderen aan de manier waarop koks met dieren omgaan, zo kunnen we afleiden uit een interview dat de acteur gaf aan Dag Allemaal.

Zo vertelt Pol dat hij tien jaar geleden uitermate kwaad was op de tv-zender VIER nadat Piet Huysentruyt een levende kreeft op de barbecue gooide nadat hij eerst de poten van het dier had uitgetrokken. “Nooit werk ik nog voor die zender”, geeft hij aan. “Ik heb sindsdien aanbiedingen uit die hoek afgeslagen. Een mens moet principieel zijn. Ik word nog altijd zenuwachtig als ik de kop van Piet Huysentruyt zie.”

De acteur hekelt sommige vastgeroeste filosofieën dat dierenleed onvermijdelijk is om lekker te eten. Als voorbeeld haalt hij foie gras aan, waarbij eenden of ganzen voeding onder dwang binnengeduwd krijgen. Gelukkig is aan deze praktijk vorig jaar een eind gekomen in België.

“Er wordt zeker vooruitgang geboekt, mede dankzij Gaia. Ook in de mentaliteit van de mensen. Als je vroeger iets vegetarisch bestelde op restaurant, kreeg je als het ware konijnenvoer en werd er met je gelachen. Die tijd is voorbij: er is nu enorm veel keuze.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.