Zelfs na 3000 aflevering blijft Jeroen Meus de kijker verrassen met tal van lekkere gerechten in zijn programma “Dagelijkse Kost”. Wanneer Dag Allemaal aan de chef vraagt waar hij de inspiratie blijft halen, geeft hij aan dat eten zoals muziek is, verander één noot en je hebt een heel ander recept.

Jeroen geeft aan dat hij qua recepten nog dertig jaar zou kunnen doorgaan, de vraag is natuurlijk of het dan nog wel boeiend blijf voor de chef. “Geen idee, maar ik moet zeggen dat mijn goesting dankzij ‘De Mosterd’ nog nooit zo groot is geweest”, gaat hij van start. “Ik heb weer zoveel bijgeleerd. Zoals hoe je tortilla’s maakt. Na al die jaren heb ik in Mexico eindelijk die techniek onder de knie gekregen. Dat is waar dit programma om draait: mijn blik verruimen.”

Toch geeft Jeroen aan dat hij zijn show al heeft gehaat in het verleden, voornamelijk wanneer hij het te druk had. “Maar het grootste deel van de tijd omarm ik het toch. ‘Dagelijkse Kost’ is een stuk van mijn leven. Ik maakte het al toen mijn zoon geboren werd, en ik kon erop steunen toen mijn broer gestorven is. Het loopt parallel met mijn leven.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.