Peter Goossens is een van de weinige koks in ons land die bijna twintig jaar lang drie Michelinsterren mocht toeschrijven aan zijn restaurant Hof Van Cleve. Voor zijn nieuwe uitdaging hoeft dat niet meer.

Binnenkort staat Peter Goossens niet meer in de keuken van het Hof van Cleve maar draagt hij de fakkel over aan zijn souschef Floris Van Der Veken. Hij begint zelf aan een nieuw verhaal in de Knokse brasserie La Rigue. En dat zal een ander verhaal worden dan dat hij gewend is. “Ik weet waar we naartoe willen met La Rigue en ik weet dat we dat ook zullen waarmaken.”, laat Peter Goossens weten aan ‘Het Laatste Nieuws’. Al zal er wel een duidelijk verschil zijn met zijn vroegere keuken. La Rigue bevindt zich namelijk in het luxe-hotel La Réserve. “Het hotel telt honderd kamers en in het hoogseizoen en in de weekends draaien we 150 couverts per service. Met zo’n capaciteit kan je geen driesterrenkeuken brengen, wel een keuken die top is en waar mensen van genieten.”, verduidelijkt Peter.

Het wordt dus een heel ander verhaal dan zijn eigen restaurant en is dan ook duidelijk over de toekomstplannen. “Met La Rigue ambiëren we geen ster, maar willen we een topbrasserie neerzetten.”, klinkt het nog.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.