Veertien jaar. Zolang al komt Jeroen Meus elke weekdag tussen september en juni op het scherm van de VRT1-kijker met Dagelijkse Kost. Maar zijn tv-debuut beleefde hij nog heel wat jaren eerder. Dat dateert immers inmiddels al van zo’n 22 jaar geleden, toen hij een wekelijkse kookrubriek had in de zomerse talkshow ‘Aan Tafel’.

“Ik heb dat inderdaad twee seizoenen gedaan, ja”, herinnert Jeroen zich. Ik was toen nog maar 23. En toch lijkt het alsof het gisteren was. Maf hoe snel de tijd vliegt, hé!”, lacht hij in Story, dat wel eens nieuwsgierig is naar hoe hijzelf die jonge Jeroen Meus zou omschrijven.

“Ik was toen zeker nog immatuur, en ik was alleszins wilder dan nu. Ik wilde choqueren en mezelf op de kaart zetten”, zegt Jeroen. “Ik was toen ook erg bezig met hoe ik overkwam. Met de verpakking, en minder met de inhoud. Op dat vlak ben ik heel erg veranderd”, meent de tv-chef. “Het leven zelf heeft ervoor gezorgd dat ik rustiger ben geworden. Door het ouder worden, maar ook door in contact te zijn gekomen met verlies, zoals de ziekte en het overlijden van mijn broer Wim.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.