Loïc Van Impe straalt in het populaire VTM-programma Special Forces. TV Familie vroeg zich af wat de chef eigenlijk vond van het eten dat hij voorgeschoteld kreeg tijdens zijn opleiding.

“Het was erg basic, en bijna elke dag hetzelfde, maar ik vond het nog meevallen”, gaat hij van start. “Op het menu stonden gekookte bulgur, gestoomde groenten, en afwisselend kip of schapenvlees. Je bent op dat moment zo uitgeput dat je eigenlijk álles zou eten. Gewoon verstand op nul en zoveel mogelijk op krachten komen, dat was de boodschap.”

De zware fysieke uitdagingen in combinatie met het eten, zorgde ervoor dat Loïc maar liefst vijf kilo verloor tijdens zijn deelname. “Ik ben echt gesmolten. Ik woog 72 kilo bij aanvang en bij mijn terugkeer nog maar 67 kilo. Niet zozeer vet-, maar vooral vochtverlies. Het was volop zomer in Zuid-Afrika, dus het was daar enorm warm. De thermometer gaf ‘slechts’ 35°C aan, maar de gevoelstemperatuur was 40°C. Eenmaal terug in België heb ik twee weken non-stop gegeten. Ik kón mijn honger niet stillen…”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.